Column Heerenveen uit

Heerenveen-uit: we hebben nog geen normale uitwedstrijd gespeeld dit seizoen. Ook Heerenveen doet mee met de actie “stop de uitvakken”. Bergwijn is even weg, Rensch ook. Forbs mag nu laten zien dat hij geen miskoop is. Ramaj speelt in een carnavalsshirt.

Ajax begint ouderwets en komt zoals bijna gewoonlijk in een uitwedstrijd snel op achterstand. Wederom is de verdediging apathisch. Ajax speelt emotieloos, wordt door de lat gered en komt dan voor rust nog op 2-0. Het optimisme na een punt tegen de gemankeerde lampies blijkt volkomen misplaatst. Dat gepraat over plek 3 helemaal. Voorin weinig opties en Forbs, tja: gaat nergens over. Net als vele van zijn medespelers trouwens. Rust 2-0.

Voorzover Schip plannen had voor de tweede helft, dan kunnen die binnen de minuut de prullenbak in. Sutalo bevestigt zijn nominatie voor grootste miskoop aller tijden en het is 3-0.

Daarna zorgt Chupa Chup, gekomen voor Forbs dat een Fries in eigen doel scoort. Daarna weinig progressie. Ajax speelt zonder enige urgentie. Als Chupa Chup 10m voor tijd scoort na goed werk van Gooijer gloort er wat hoop. Helaas. In de laatste minuut wordt een mogelijk doelpunt van Ajax niet toegekend, zie vorig jaar bij de Eagles. Een wederom beschamende nederlaag is het resultaat. Zelfs met 3 Hendersons wordt dit niets!

Ajax in uitwedstrijden in de competitie: 11 gespeeld 14 punten doelsaldo 24-26. Commentaar overbodig!