Column Bodo thuis

Bodo-thuis voor de Peppi en Kokki-cup: na de afgang van zondag is er weinig reden tot optimisme. Opa is het vaak niet eens met Sjaak Swart, deze keer wel. Het is inderdaad van de gekke dat Hendriks nog steeds rond wandelt op de Toekomst. Hij is mede-verantwoordelijk voor de puinzooi bij Ajax op dit moment. En dan geeft van Praag Hendriks nog een veer in zijn (dikke) reet. Wie begrijpt dit nog?

Schip begint met Rensch en Chupa Chup. Voor de rest weinig verrassingen. Zuid heeft er zin in. De spelers helaas wat minder. Ajax speelt slap. Een kans van Chupa komt via de keeper op de lat. Daarna is het al snel 0-1 als de Noren wel erg simpel onder de druk van Ajax uitspelen. Ajax speelt werkelijk dramatisch. Opa had al weinig met Duitsers, sinds de criminele Mislintat dit bijeen geraapte elftal heeft samengesteld al helemaal niet meer. Rust 0-1.

Na rust verandert er niets aan het spelbeeld. Sosa is er voor Rensch. Ajax is vleugellam. IJskonijn is geen vleugelspeler en Berghuis heeft een vrije dag. Als Gooijer na een kwartier pingelt in de 16 is het 0-2. Het is kolderiek hoe beroerd dit Ajax speelt tegen een tegenstander die 2 maanden geen serieuze wedstrijd heeft gespeeld. Opa kan geen uitblinker opnoemen.

Vlak voor tijd krijgt Ajax een pingel en een Noor rood als Brobbey wordt vastgehouden wanneer hij kan scoren. Branco v/d Boomen, erin gekomen voor de wederom zo tegenvallende Taylor, zet Ajax op 1-2. In de laatste minuut van de 7 minuten extra tijd zet Berghuis Ajax met een slim lobje na een afgeslagen corner op 2-2. De Arena ontploft.

Maar: Ajax speelde wederom een Ajax-onwaardige wedstrijd. Ook tactisch hield het allemaal niet over. De gifbeker is nog lang niet leeg. Elke pot is een ware kwelling……❌❌❌