Column Go Ahead Eagles uit

Eagles-uit: wordt tijd dat we ze eens pakken!

MVP is terug en bedankt Hendriks voor bewezen diensten. Helaas vertelt hij niet welke, wat een slap gelul Van Praag. Nu de rest nog pleitte. Pasveer slaat de spijker op zijn kop. Hij heeft gelijk: Taylor, Martha, IJskonijn: vielen nooit echt op in jong Ajax en spelen nu erg vaak.

Geen verrassingen in de basis. Ajax begint redelijk. Schotjes van Taylor en Bergwijn zijn redelijk. Na een klein halfuur tikt Brobbey mooi een voorzet van Bergwijn in. Vlak voor rust kopt Hato matig weg en kijkt Ajax apathische hoe de Eagles gelijkmaken. Toch gaat Ajax met een voorsprong de rust in als Tahirovic in blessuretijd een slimme vrije trap prachtig tot doelpunt promoveert. Ramaj heeft Ajax dan al een paar keer gered. Rust 1-2.

Na rust, met Medic voor Sutalo, raakt Taylor met een schot de paal. Daarna komt Ajax zwaar onder druk. Het middenveld wordt compleet overlopen en na een kwartier blijkt weer eens hoe kwetsbaar de verdediging is. Een vrije trap, met de borst doortikken en volledig vrij inkoppen. Het is het 32e (!) tegendoelpunt. Daarna voorkomt Ramaj in zijn eentje een achterstand. Bizar hoeveel reddingen hij moet verrichten. Ineens is het een kwartier voor tijd 2-3 als Berghuis in de 16 slim Rensch vindt die beheerst de bal in het doel schuift. Dik tegen de verhouding in, so what!

Daarna redt de lat Ajax nog…….eind 2-3: wat een mazzel! Wederom wordt vandaag bewezen dat Ajax een verdedigende middenvelder nodig heeft.