Column RKC thuis

RKC-thuis: inlopen op plek 3 is het motto. Opa en de Arena staan stil bij het overlijden van Bennie Muller. Hij speelde mee tijdens Opa’s eerste wedstrijd ooit in 1968 tegen Nürnberg, in het Olympisch. Als je 426 wedstrijden in dat shirt hebt gespeeld ben je een echte. Helaas niet meer van deze tijd. 100 is tegenwoordig al heel wat.

Opa heeft zich geschaamd voor het schaamteloze gedrag van Jan v H. in dat filmpje met Henderson. Welkom trouwens Jordan. Hopelijk kun je het niveau wat opkrikken. Hard nodig.

Schip begint met Martha en Gooijer in de basis. Binnen 10 m is het 1-0 als Bergwijn een prima assist verzorgt op Brobbey die de bal in de doel loopt. Een paar minuten later is het 1-1 door een doelpunt dat je alleen in stripverhalen ziet. 3 Ajacieden spelen op de achterlijn comedy capers en het is weer gelijk.

Brobbey himself zorgt gelukkig met een prachtige actie voor de 2-1 voorsprong bij rust. De hele Arena, behalve Schip heeft dan al kunnen zien dat Martha op links achterin echt niet meer kan. Krijg medelijden met hem.

Rust 2-1.

Na de rust probeert Ajax door te drukken. Na 20 minuten scoort IJskonijn met een schuivertje uit het niets 3-1. De opluchting is voelbaar want achterin blijft het onzeker. Een paar minuten later toont Bergwijn zich een slechte aanvoerder door Brobbey een penalty te gunnen. Niet echt professioneel. Zijn misser is logisch. Het toetje is van Berghuis die een mooie assist van invaller Forbs tot doelpunt promoveert. Mooie uitslag. Dat is alles. Laat Henderson maar komen!