Column Villa thuis

Villa-thuis om de Peppi en Kokki cup: na zondag een beetje meer optimisme. Ook vandaag 5 verdedigers. Zelfde elf. Een aanvaller dus. Voor de echte Ajacied vloeken in de kerk, maar ja, wat moet je dan.

De Arena kolkt. Ongekend weer. Wat een sfeer. Net als zondag weer een soort van schaakwedstrijd. Villa vindt het allemaal prima. Brobbey is gevaarlijk. Kopt op de keeper maar buitenspel en moet na een half uur scoren maar krijgt net even een klein zetje. De Arena gaat maar door, wat een lawaai. Het motiveert de spelers want de inzet is tomeloos. Geen kansen verder. Rust 0-0.

Na rust hetzelfde beeld. Villa vindt de 0-0 ok. Hun keeper heeft een lesje tijdrekken van Onana gehad zo blijkt. Taylor krijgt op het eind een dot van een schietkans maar de keeper redt. Villa krijgt een tweede gele en Gooijer hetzelfde als hij een slechte voorzet goed wil maken. We noemen het maar jeugdige onbezonnenheid, slim is het niet dus.

De 0-0 voelt als een overwinning. Villa heeft feitelijk geen kans gehad. Kaplan en Hato waren echt geweldig. Weer de nul gehouden, gekker moet het niet worden. Maar wat als de twee vleugels weer kunnen spelen…….