Column FC Utrecht thuis

Utrecht-thuis: tja, slechter dan bij Bodo kan haast niet. Slecht nieuws voor alle Ajacieden: Draak Halsema, moeder van Pistolen Paultje, plakt er nog wat jaren aan vast. Triest!

Voor de wedstrijd is Opa er getuige van dat icoon Simon Tahamata aankomt bij de Arena. Kippenvel! Een van de weinige echte Ajacieden in dienst van Ajax. Als er iemand het Ajax DNA in zijn donder heeft…….

De staf van Ajax stond een beetje veel voor paal van de week, spelers gingen op een vrije dag op eigen initiatief toch maar trainen. Volgend seizoen dus een nieuwe staf, zeker weten.

Schip start wederom met 5 verdedigers, Kaplan voor Sutalo. Berghuis is er niet. Alleen Brobbey is een aanvaller. Mannsverk speelt ook. Ondanks het tijdstip zit de Arena goed vol.

De eerste helft lijkt op Karpov tegen Kasparov: een schaakpartij dus. Ramaj is druk met terugspeelballen. Ajax is aanvallend onmachtig maar komt vlak voor rust toch op op 1-0: Kaplan (wat een lekkere speler is dit) stuurt Sosa diep die slim Brobbey aanspeelt en de eerste normale aanval betekent een voorsprong. Voor de rest geen nieuws over de eerste helft. Ajax staat verdedigend goed, de tegenstander is compleet onmachtig.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Veel balbezit maar weinig dreiging. Wat schotjes van Ajax. Tot een dikke 10m voor tijd als Brobbey en Taylor combineren en de laatste beheerst de bal tegen het netje aanschuift. Zelfs de lange zijdes juichen met Taylor mee. Daarna krijgt Rensch rood maar blijft Ajax verdedigend simpel overeind. Dit is Ajax maar ook geen Ajax. Wel 2-0, dus fluitend naar huis.