Column Zwolle uit

PEC-uit: alles is moeilijk. Optimisten denken nog aan plek 4, realisten denken meer aan plek 5 of een play-off plek.

Schip mist wat basisspelers en begint met 2 (!) verdedigers. Het is een ware feestopstelling. Zo staat bijvoorbeeld Taylor links achterin, knap verzonnen. Veel aanvallen is dus vandaag het motto. Tahirovic en Godts spelen. Bergwijn is terug.
Ajax begint lekker, Tahirovic bedient binnen het kwartier IJskonijn die ijselijk koel scoort. Daarna glijdt Rensch uit maar herstelt de schade. Halverwege mist eerst Bergwijn maar even later scoort de diepgaande Chupa Chup na een slim balletje van Godts. Net als bij de eerste een mooie loopactie.

Daarna rent Ajax achteruit, onbegrijpelijk met 2 verdedigers. Ajax smeekt bijna om een tegendoelpunt. PEC krijgt en mist gelukkig alle kansen. Ramaj is een beetje onzeker. Rust 0-2.

Na rust hobbelt Ajax door. Weer mist PEC een kans, Chupa Chup ook. Daarna scoort PEC wel als Ajax zegt: “ga vrolijk je gang, alsjeblieft!”. Nog een kwartier en Ajax is wederom op weg naar een 2-2 waar het dit seizoen een abonnement op heeft. Gelukkig wordt de gelijkmaker afgekeurd en geeft Chupa Chup ons rust als hij een paar minuten voor tijd mooi scoort na een prima voorzet van de diep gestuurde Gaaei. 1-3 eind.

Eindelijk weer eens 3 punten maar Jezus, wat was het wederom een grote slappe hap.