Column Bodo uit

Bodo-uit: weinig reden tot optimisme. Ajax is de weg kwijt en IJskonijn zegt in een interview dat hij de Peppi en Kokki-cup wil winnen. Hoezo zelfreflectie…. Schip is klaar met Martha. Dat was Opa al weken. Schip gaat op Steijn lijken. Schip begint zonder de door nep-Ajacieden uitgefloten Taylor. V/d Boomen start. Henderson is niet zo van het kunstgras.

Ajax start in de fietsenstalling annex stadionnetje dramatisch. Ramaj redt Ajax keer op keer, ook de lat is een vriend van Ajax. Schip heeft een 8-1-1 neergezet. Het is Ajax maar ook geen Ajax. Na een dik half uur scoort Ajax uit het niets als Brobbey mooi aflegt en Berghuis raak knalt. Daarna mist Bodo weer een lading kansen. Chupa Chup vervangt nog voor rust Brobbey. Balen. Rust 0-1. Hoe is het mogelijk?

Na de rust raakt Ajax direct Sutalo kwijt. Stond even verkeerd en tikt een Noor aan. Gaaei komt voor Forbs. Vlak daarna bijna een tweede rode kaart. De VAR redt Ajax. Weer redt de lat en Sosa redt op de doellijn. De 0-1 is een mirakel. In minuut 65 krijgt ook een Bodo-speler rood. Er verandert niets aan het spelbeeld. Ajax rent naar achteren. De gelijkmaker in minuut 82 is even logisch als verdiend. Wat speelt dit Ajax slecht. Opa schaamt zich. 1-1: verlenging.

In de 95e minuut mist Bodo voor open doel. Ajax doet niets aanvallends. Vlak voor tijd krijgt Ajax een corner en na de afvallende bal scoort juist Taylor. Wat een heerlijk onrecht. In de resterende 4 minuten overleeft Ajax een lading corners en een bal op lat. Ajax wint: grotendeels dankzij Ramaj.