Column Pec Zwolle thuis

PEC-thuis: de laatste competitiewedstrijd van een schandalig 2023. Met dank aan veel mensen maar vooral aan die gekke Duitser, de RVC, Hendriks (wanneer rot die eindelijk eens op) en v/d Sar. Ze hebben er een zooitje van gemaakt en dat gaan we nog wel een tijdje merken.

Schip is bij een feestje in Australië, soms is er meer dan voetbal. Zijn vervanger begint met Sosa en Martha. IJskonijn, donderdag matig, bankt. Bergwijn is nog geblesseerd.

Ajax begint slaperig, onbegrijpelijk. PEC krijgt en mist diverse kansen. Toch komt Ajax 10 m voor tijd door Brobbey op voorsprong, beetje onverdiend. Rust 1-0.

Na de rust scoort Brobbey direct de tweede en denkt iedereen het is klaar. In minuut 55 het mooie moment voor Schip. Geweldig!
Ajax blijft spelen met de emotie van een goudvis. IJskonijn, ingevallen voor Sosa, blundert en het is na een kwartier 2-1. Vlak voor tijd scoort PEC de gelijkmaker als scheids Kooij een Nijhuisje doet en zijn eigen regels hanteert bij een handsbal. Deze Kooij heeft al erg veel blunders gemaakt. Ik zou hem niet eens een wedstrijd tafelvoetbal laten leiden.

Ajax wordt gestraft voor de instelling en het niveau. Het is de zoveelste blamage dit seizoen. Het gelijkspel is zelfs een terechte uitslag. Na de wedstrijd zal elke speler het wel weer hebben over hier moet je van leren en dit is een leerproces. Opzouten. Dit is Ajax, geen speeltuin!

Dit elftal is simpelweg niet goed genoeg. IJskonijn moet ineens steeds in de basis staan, Rensch wil een leider zijn (😀😀😀), Schip heeft iets met Martha wat helemaal niemand ziet, Taylor is kampioen snelwandelen en zo kan ik een A4 vol pennen. Elke linie heeft versterking nodig.

Ajax verliest van alle ploegen die boven Ajax staan. Dat zegt genoeg! Op naar Utrecht……