Column Excelsior thuis

Reserve-kakkerlakken-thuis: ben blij als dit seizoen klaar is. Opa kan het allemaal niet meer aan zien.

De oh zo ijdele MVP gooit nog wat olie op het vuur met wat ambtelijke termen: de leden hebben informatie-achterstand, hahaha: kappen nou MVP: je zit er alleen voor eigen glorie. Opvallend trouwens: de SVA is nog steeds muisstil in deze kwestie.
Weinig mutaties in de basis. Berghuis heeft dit keer een kinderverjaardag: Peppi, het kind van zijn buren, is vandaag 5 geworden. En ja, dat mag je niet missen. Hato staat links achterin, niet zijn favoriete plek.

Ajax begint in de slaapstand. Het is hemeltergend te aanschouwen. Rulli, geen Ajax-keeper, die een halve minuut neemt voor een achterbal, Hato die zich laat piepelen en Godts die per 2 minuten eenmaal balverlies heeft. Wat een ongemotiveerd zooitje. Uit het niets wordt het 1-0 binnen het half uur door een mooie goal van Rensch. Zuid zingt weer vrolijk VPO. Even later slaat het noodlot toe: Hato faalt in de hoek en Bergwijn trekt aan de halve noodrem. Na een vreselijk lange VAR rood en pingel. Wat deed Bergwijn daar vraagt iedereen zich af. Brobbey is weer even weg. Rust 1-1. Chaos!

Na rust blijkt dat dit Ajax nog zwakker is dan zwak. De 1-2 valt al erg snel erg makkelijk. 58 tegendoelpunten! Vroeger won je met 9 man nog van deze tegenstander. Op het scherm zien we op de bank etalagepoppen zitten. Die weten het niet meer. Het middenveld van Ajax is zo statisch. Gaaei en Sosa brengen nieuwe energie. Beetje laat. Chupa Chup, per minuut de productiefste aanvaller van Ajax voorkomt een beschamende nederlaag. Hij heeft er al 10 (!) in liggen.

Dit gelijkspel is ook beschamend. Schip is geen verbetering gebleken. Hij zal vandaag wel weer iets positiefs hebben gezien, zoals steeds na een nieuwe blamage. Elke andere trainer was de deur gewezen. Deze lijdensweg duurt nog wel even want ook de komende 3 wedstrijden zijn voor dit Ajax geen zekerheid. Op naar de Dijk!